Server för utgående epost - SMTP

Välj rätt server för utgående epost

Om du har problem att skicka epost kan orsakerna vara flera. Det beror ändå i grund och botten på att alla internetleverantörer försöker skydda sig mot obeställd reklam per epost (SPAM). Det kan ske på olika sätt. Sajthotellet har valt att kräva att du bekräftar vem du är innan du får skicka epost via vår server. Det kallas autenticering och är en enkel inställning i ditt epostprogram. I exempelvis Outlook kan man klicka för att servern för utgående epost kräver "autenticering" eller "verifiering" beroende på version av programmet. Du kan klicka för att använda samma inställningar som för inkommande epost.

Framförallt bredbandsleverantörer har ett annat sätt att lösa problemet. Det har tyvärr blivit vanligt att internetleverantörer helt enkelt spärrar all utgående epost som inte skickas via internetleverantörens egen server för utgående epost. Rent tekniskt innebär detta att all trafik på port 25 med en annan destination än internetleverantörens egna server spärras. Det är nämligen port 25 som används av protkollet smpt (simple mail transfer protocol) som används för att skicka epost.

Tanken med detta må vara god, men det medför problem. Sajthotellets server för utgående epost har ingen begränsning avseende storleken på ett mail - du kan skicka hur stora mail som helst om du använder den. Om din internetleverantör har spärrat port 25 blir du tyvärr tvungen att använda deras server när du skickar mail. Det är inte ovanligt att det finns begränsningar på exempelvis 10 MB som största storlek för mail. Om internetleverantören får problem med sin server finns tyvärr inte många alternativ.

Om du trots att du ställt in autenticering inte kan skicka epost via Sajthotellets smtpserver kan du prova att byta till din internetleverantörs server. I listan till höger hittar du de vanligaste leverantörerna. Observera att din internetleverantör normalt inte kräver autenticering - deras server känner istället av att du ansluter från deras eget nät.

Internetleverantörers servrar för utgående epost (SMTP)


ISP

Server

Arete smtp.p2p.nu
Bahnhof smtp.bahnhof.se
Bostream mailrelay.bostream.com
Bredband2 smtp.brikks.com
Bredbandsbolaget smtp.bredband.net
Bredbandsbolaget mailrelay1.bredband.net
Carambole (ADSL) adslmail.carambole.com
Carambole (uppringd) smtp.telenor.se
Chello (UPC) smtp.chello.se
Comhem mail1.comhem.se
Glocalnet smtp.glocalnet.net
Gothnet relay.gothnet.se
Home.se smtp.home.se
Sajthotellet smtp.sajthotellet.com
Spray smtp.spray.se
TDC Song nw-smtp.songnetworks.se
Telia smtprelay1.telia.com
Telenor smtp.telenor.se
Telenordia (Algonet) smtp.algonet.se
Tele2 smtp.tele2.se
Tiscali smtp.tiscali.se
Utfors hem.utfors.se
Vodafone smtp.euromail.se
Xpress On-Line mail.xpress.se

ISP är en förkortning för internetleverantör baserad på den engelska termen "Internet Service Provider".

Känner du till en bredbandsleverantör som spärrar port 25 och erbjuder en egen server som inte finns med på listan? Kontakta supporten så lägger vi till det i listan.

Driftinformation

driftinformation.se finns information om planerade arbeten och eventuella driftstörningar om sådana skulle uppstå.

Kundservice

Telefon: 0771-319 319

E-post: support@sajthotellet.com

Nyheter

Sociala medier

2015-08-05

Följ Sajthotellet på Facebook eller Twitter.

SSL aktiverat

2015-08-04

Sajthotellet följer Googles rekommendation och aktiverar SSL för hela webbplatsen. Nu sker all kommunikation över det säkra protokollet https.

Ny hemsida

2012-07-09 Ny hemsida lanserad.

Efter mycket arbete presenterar Sajthotellet stolt en uppdatering av hemsidan.