Drift- och servertjänster

Sajthotellet kan erbjuda tre typer av drift- och servertjänster:

Serverhall

co-location

Den enklaste tjänsten benämns co-location. Det innebär att du placerar din server hos oss. Vi ser till att servern är ansluten till Internet och får el och kyla. Du äger och ansvarar själv för såväl hårdvara som den mjukvara som körs på servern.

Pris från 1 095 kr/mån inkl 100 GB trafik.

Dedikerad server

En dedikerad server ägs av Sajthotellet och hyrs ut till dig. Vi ansvarar för att hårdvaran fungerar och ditt ansvar är endast den mjukvara som körs på servern.

Pris från 1 395 kr/mån inkl 100 GB trafik.

Läs mer om dedikerad server.

Managed server

En managed server är en fullservice tjänst. Precis som när du köper ett webbkonto tar vi fullt ansvar för både hårdvara och mjukvara. Vi installerar säkerhetsuppdateringar och ser till att servern fungerar.

Kontakta oss för offert.

Strömförsörjning

Vad ingår?

Sajthotellet erbjuder enbart premiumtjänster inom co-location, dedikerad och managed server. Internetanslutningen är redundant (det finns flera oberoende anslutningar till Internet), kylsystemet är dubblerat och elen garanterad. UPS och reservkraft i form av ett dieselaggregat ingår som standard och kan inte väljas bort.

Klimatanläggningen reglerar såväl temperatur som luftfuktighet till en nivå som är optimal för serverdrift.

Fysisk tillgång till hallen är strängt reglerad. Det finns inga fönster eller andra enkla vägar in i hallen. Lokalerna Lokalerna har inbrottslarm med rörelsedetektor, vibrationsdetektor, kameraövervakning samt dörrrlarm. Dessutom ronderas hallen av väktare.

Serverhallen är utrustad med brandsläckningssystem av typen Inergen som är särskilt utformad för användning i datahallar.

Läs mer om Sajthotellets serverhall.

Vad kostar det?

Driftjänsten erbjuds endast till företag och regleras av speciella villkor. Då kraven och utbudet av servrar varierar ber vi dig kontakta oss för en skräddarsydd offert.

Driftinformation

driftinformation.se finns information om planerade arbeten och eventuella driftstörningar om sådana skulle uppstå.

Kundservice

Telefon: 0771-319 319

E-post: support@sajthotellet.com

Nyheter

Sociala medier

2015-08-05

Följ Sajthotellet på Facebook eller Twitter.

SSL aktiverat

2015-08-04

Sajthotellet följer Googles rekommendation och aktiverar SSL för hela webbplatsen. Nu sker all kommunikation över det säkra protokollet https.

Ny hemsida

2012-07-09 Ny hemsida lanserad.

Efter mycket arbete presenterar Sajthotellet stolt en uppdatering av hemsidan.