Webbhotell sedan 2000

Sajthotellet har drivit webbhotell sedan 2001 och är inne på sitt fjortonde år under namnet Sajthotellet. Vår målsättning är att vara ett första klassens webbhotell till ett lite lägre pris. Storleksmässigt är Sajthotellet ett webbhotell i mellanklassen. Vi är stora nog för att bedriva verksamheten seriöst; men vi har en bit kvar till de stora drakarna med nära 20 000 kunder.

Tusentals kunder innebär tusentals webbplatser och höga krav från våra kunder. Därför jobbar vi kontinuerligt med att säkra vår utrustning för att driftstörningarna ska bli så få och så korta som möjligt.

Sedan hösten 2005 köper Sajthotellet bara servrar från Dell för att ha en så homogen och enkel driftmiljö som möjligt.

Många webbhotell håller tyst om sina störningar - det är möjligt att de lägger upp information på sin hemsida vid större avbrott, men den brukar försvinna lika snabbt - Sajthotellet tror på att spela med öppna kort och lägger upp alla driftstörningar på www.driftinformation.se. Där hittar du pågående störningar, planerade arbeten och även historiska avbrott sedan 2002. För att denna webbplats ska vara tillgänglig för dig som kund är den placerad i ett helt annat nät och i en serverhall i Boden många mil från vår egen utrustning. Även om hela Stockholmsregionen skulle slås ut ska driftinformationen vara tillgänglig!

Fysisk placering

Sajthotellets servrar - kärnan i vårt webbhotell - finns i Vasastan, Stockholm. Serverhallen ägs och drivs av företaget Internet Border Technologies AB.

Serverhallen har väl etablerade säkerhetssystem såsom:

  • Larm
  • Kyla
  • Avancerat släckningssystem
  • Avbrottsfri kraft, UPS och diesel
  • Nätinfrastruktur
  • Inbrotsskydd
Läs mer om serverhallen.

Internetleverantör är Telenor, vars core-routrar finns i samma hall. Anslutningen är helt redundant med fiber som kommer in från olika håll i fastigheten.

Sajthotellet besökte flera olika serverhallar i Stockholmsområdet och konstaterade att mycket få hallar håller samma höga klass som den hall vi valt för vårt webbhotell.

Backup tas dagligen.

Driftinformation

driftinformation.se finns information om planerade arbeten och eventuella driftstörningar om sådana skulle uppstå.

Kundservice

Telefon: 0771-319 319

E-post: support@sajthotellet.com

Nyheter

Sociala medier

2015-08-05

Följ Sajthotellet på Facebook eller Twitter.

SSL aktiverat

2015-08-04

Sajthotellet följer Googles rekommendation och aktiverar SSL för hela webbplatsen. Nu sker all kommunikation över det säkra protokollet https.

Ny hemsida

2012-07-09 Ny hemsida lanserad.

Efter mycket arbete presenterar Sajthotellet stolt en uppdatering av hemsidan.